Samo VV protiv

Novinar Baton Haxhiu izjavio je da se samo Pokret Samoopredjeljenje protivio osnivanju Specijalnog suda, dok je veliki dio javnosti to podržavao, kao i da su za njegovo osnivanje najzaslužniji bivša američka državna sekretarka Hillary Clinton i sadašnji predsjednik SAD Joe Biden, prenosi Lajmi.

"Bez obzira na to iz kog razloga je Samoopredjeljenje bilo protiv, možda su bili protiv iz razloga koje mi ne znamo, ali osim njih, veliki dio građana je bio za formiranje Specijalnog suda. Samo su oni jasno istupili protiv te ideje", rekao je Haxhiu.

Dodao je da iza zahtjeva za osnivanje Specijalnog suda stoje vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama, a najviše bivša državna sekretarka Hillary Clinton i sadašnji predsjednik Joe Biden.

"Imali ste pojedince u novinama i politički koncept koji je govorio o zločinima, ali to nije razlog zašto je formiran Specijalni sud, već sporazum sa SAD, kako bi se očistio imidž OVK. Hillary Clinton i Joe Biden učinili su sve da se formira Specijalni sud", rekao je on.

Haxhiu je izjavio da je on lično želeo da Sud formira Savjet bezbjednosti, pred kosovskim prijateljima i saveznicima.

Izvor: Lajmi.net/Kosovoonline