Ministar policije

Ministar policije optužio je predsjednika Srpske liste Gorana Rakića da 11 dana "održava barikade" i blokira mogućnost djelovanja Policije Kosova i kretanje građana Kosova.

"Goran Rakić u saradnji sa kriminalnim i oružanim bandama održava barikade koje već 11 dana blokiraju naše građane i pripadnike Policije Kosova. Jedino znaju da trube o 'ubijanju', dok je jedini jezik koji mi znamo stabilnost, red i zakon, svima i bez razlike", napisao je Sveçla na Facebooku.

Ministar policije dodao je da Vlada Kosova sa partnerima ulaže "maksimalne napore da ukloni barikade bez moguće eskalacije".

"U međuvremenu oni naoružavaju bande unutar barikada. Oni nemaju podršku Srba  za svoja krivična djelima, pa pokušavaju da ih uplaše fikcijama o ubistvima i spiskovima ubistava", rekao je Sveçla.

Dodao je da "sa kriminalom nema kompromisa".

"Svako ko je na bilo koji način naneo štetu bezbjednosti naše zemlje suočiće se sa pravdom. Kriminalci i građani nisu na istoj strani. Sloboda kretanja i razvoja svih građana ne može biti uslovljena slobodom zločinaca koji su svojim terorističkim aktima ugrozili sve građane bez razlike. Policija Kosova je jedna i na usluzi je svim građanima na cijeloj teritoriji Kosova, kao i u službi zakona koji zahtjeva odgovornost prema svojim prekršiteljima", dodao je Sveçla.

Izvor: Kosovo Online