Politički savjetnik premijera

Politički savjetnik premijera Albina Kurtija, Hysamedin Feraj, izjavio je da je nedavna izjava o ZSO američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabriela Escobara, zasnovana na zakonima i Ustavu Kosova, prenosi Indeksonline.

"Ako vlada (Kosova) ne radi na tome (formiranju ZSO), mi ćemo raditi na tome, jer je to i naše opredjeljenje. Radiću sa tim ljudima kako bi to postala stvarnost", rekao je nedavno Escobar.

"Zajednica o kojoj govori Escobar nije ona koju su prethodne vlade odobravale i koje je prošlo kroz parlament. Gospodin Escobar je jasno rekao, udruženje koje je u skladu sa zakonima, ustavom, ne treba da ometa funkcionalnost države Kosovo. Iz tog razloga je tražio da Kosovo podnese prijedlog, ali je pitanje zapelo na definiciji etničke ili multietničke grupe", rekao je Feraj.

Prema njegovim riječima, trenutna politička situacija sa Srbijom nije predvidiva.

"To nije jasno predvidljivo, ali i sam se držim imperativa desnice odakle stvari treba da se guraju. I guramo stvari u pravom smeru. Ako stvari pomjerimo na bolje, povećava se vjerovatnoća da će ishod biti dobar. Ako je druga strana odlučnija da pogura stvari u pravcu koji želi i koji je loš za nas, onda se vjerovatnoća nepredvidivosti situacije ostvaruje. Svaka od ovih mogućnosti koje će se realizovati manje je bitna od pravca u kome moramo da radimo da bismo postigli rezultat kojem težimo", naglasio je Feraj.

Izvor: Indeksonline/Kosovoonline