Čak 55,7 odsto građana Kosova odgovorilo je pozitivno na pitanje da li bi "prihvatili ponudu da rade u inostranstvu i da bi odmah napustili Kosovo", rezultati su istraživanja koje je sprovela televizija T7.

Na isto pitanje "39,3 odsto građana je odgovorilo da ne bi otišlo, dok je pet odsto odbilo da odgovori na postavljeno pitanje".

Prema ovog istraživanju, čak 74,1 odsto iz starosne grupe od 18 do 24 godine, odmah bi napustilo Kosovo zbog posla u inostranstvu.



Prema riječima profesora Mustafe Kadrijaja, sadašnja vlada je došla na vlast upravo glasovima ove dobne skupine, a podaci ovog istraživanja pokazuju da im ova vlada nije uspjela niti izaći u susret.

Osim toga, prema riječima profesora Kadrijaja, ovo istraživanje pokazuje da mladi ne očekuju otvaranje novih radnih mjesta te da postojeće socijalne politike ne povećavaju građansko blagostanje.



Dok, prema riječima ekonomiste Valona Prestreshija, vlada nije uspjela stvoriti uslove za rad i stručno usavršavanje te da je ekonomija zemlje u jadnom stanju.

Izvor:GazetaExpress/info-ks.net