Hapšenje na granici

Predsjednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savjetnica ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Rada Trajković nalazi se od sinoć od 19.30 na Merdaru. Srpska policija zaustavila je prilikom pokušaja da se vrati u Srbiju. Za N1 je rekla da su joj oduzeta dokumenta, a da joj za sve vrijeme, prije nekoliko sati, prišao samo jedan mladić koji ih je obavjestio da slučaj preuzima BIA, a da nije hteo ni da se predstavi. "Sigurno je Vučić toliko uplašen od mene kad je angažovao ovoliku policiju", rekla je, dodajući da se "osjeća jako".

Ona je navela da su joj "protivzakonito i protivustavno oduzeta su  dokumenta i sprečena sloboda kretanja".

„Policija je u 19:30 uzela moja dokumenta, dokumenta mog sina i vozača, držali su ih četiri sata – to je maksimum zakonskog zadržavanja dokumenata, a nakon tog vremena došao je mlad dečko i rekao da je predstavnik BIA, da je BIA preuzela slučaj i da je preuzeo dokumenta“, navela je Rada Trajković za  N1.

Kako navodi, nije hteo da se legitimiše, predstavi… „Nije hteo da mi kaže nijednu riječ zašto je tu, šta da očekujem“, navela je sagovornica N1.

Kaže da im sve vrijeme niko ne prilazi, niti ih išta pita. A između 8 i 9h, došla je i Policija Kosova, koju su, kako je rekla, zamolila da joj kupi insulin.

Na pitanje kako se osjeća, s obzirom na to da nije mogla da primi terapiju od juče, odgovorila je: „Osjećam se jako! Sigurno je Vučić toliko uplašen od mene kad je angažovao ovoliku policiju. Pobjedićemo“.

Inače, Trajkovićeva se u četvrtak sastala sa američkim ambasadorom na Kosovu Jeffreyem Hovenierom.

Kako je za N1 rekla, u Prištinu je i otišla na  poziva abasadora, ali i na poziv Grčke diplomatske kancelarije. U komunikaciji je sa ambasadom SAD koja joj se već dva puta javila i interesuje se šta se dešava zbog situacije u kojoj se nalazi.

Podsjetimo, Trajkovićevu je u četvrtak srpska policija najpre zadržala na Merdaru pri ulasku na Kosovo.  Nakon višesatnog zadržavanja, puštena je da uđe. Međutim, u povratku u  Srbiju, ponovo su je zadržali.

"Vratila sam se odmah iz Prištine jer me čeka spremanje slave", rekla je Rada Trajković za  N1.