Istraživanje agencije PIPOS

Prema najnovijem istraživanju agencije PIPOS čak 43,9 odsto građana smatra da se Kosovo ne kreće u dobrom pravcu, prenosi Klan Kosova.

Rezultati istraživanja predstavljeni u emisiji Rubikon pokazali su da je 35,7 ispitanika saglasno da se Kosovo kreće u dobrom smjeru, a 18 odsto da nije sigurno u odgovor.

Prema istraživanju, da se parlamentarni izbori održavaju danas 35,5 odsto građana bi glasalo za Pokret Samoopredjeljenje, za Demokratski savez Kosova 22,2 odsto građana, dok bi za Demokratsku partiju Kosova glasalo 21,5 odsto građana.

Za Alijansu za budućnost Kosova glasalo bi 6,6 odsto, za Nismu 2,4 odsto, a za listu Guxo Vjose Osmani, odnosno Donike Gërvalle-Schwarz svega jedan odsto građana.

Anketa je pokazala i da je Albin Kurti sa 26,7 odsto glasova najomiljeniji lider, a za njim slijede Lumir Abdixhiku (LDK) sa 20 i Memli Krasniqi (DPK) sa 17 odsto.

Vjosa Osmani ima 11,8 odsto podrške, Ramush Haradinaj 7,2, Fatmir Limaj 2,9 i Behgjet Pacolli 0,4 odsto.

Istraživanje je sprovedeno u ponedjeljak i utorak na 1.050 ispitanika. U njemu je učestvovalo 35,7 odsto nezaposlenih, 31,1 odsto zaposlenih u javnom sektoru, kao i 7,6 odsto zaposlenih u javnom sektoru.

Izvor: Klan Kosova/Kosovoonline