Direktor televizije T7

Direktor televizije T7 Leonard Kërkuqi rekao je da kosovske vlasti ne uspjevaju da sprovedu uhapšenog Dejana Pantića, koji se nalazi blizu Jarinja zatvoren u kontejneru i tvrdi, na osnovu informacija koje ima, da je ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla tražio od Eulexa njegov transport do Prištine, ali da misija to nije prihvatila, prenosi Periskopi.

"Izvori kažu da je Ministarstvo Xhelala Sveçle, odnosno ono sa pantalonama zanimljivih boja koje se motaju po Mitrovici, zatražilo od Eulexa da helikopterom preveze Pantića od Jarinja do Prištine. Eulex je rekao 'ne, ne želimo'. Ovo je suverenitet, prijatelji, a mi upiremo prstom u Escobara", istakao je Kërkuqi u emisiji Rubikon.

Prema njegovim riječima, oni koji kažu da Kurtijeva vlada pokušava da promjeni situaciju na sjeveru, intervencijama i uglavnom kontinuiranim napadima, bolje bi bilo da vide šta se dešava sa uhapšenim bivšim policajcem Dejanom Pantićem.

"Pantića je uhapsila Policija Kosova zbog sumnje da je izvršio niz krivičnih djela. Ali nakon što su mu stavili lisice, lokalni Srbi su u znak protesta blokirali puteve. Ovo je vijest koja je sada poznata širom svijeta. Ali priča se ovdje ne završava. Policija Kosova, ne mogavši da ga sprovede u Prištinu, ovog gospodina je smjestila u kontejner kod Jarinja, koji čuva 24 sata. Tamo je putem video linka, sudija odredio mjeru pritvora od mjesec dana", rekao je on.

Izvor: Kosovo online/Periskopi