Ministar unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla saopštio je da policajci i službenici opštinskih izbornih komisija sprečeni u vršenju službenih dužnosti u Zubinom Potoku i Sjevernoj Mitrovici.

Sveçla je u objavi na Facebooku naveo da je Policija Kosova prihvatila zahtjev Centralne izborne da asistira u osposobljavanj kancelarija opštinskih izbornih komisija u Zubinom Potoku i Sjevernoj Mitrovici.

"Organizovane kriminalne grupe čiji su pojedinci nosili maske, napali su službenike opštinskih izbornih komisija i policajce granatama i ispaljivanjem metaka u vazduh, kako bi ih sprečili u vršenju službenih dužnosti. Napadi poput ovog danas sa ciljem blokiranja izbornog procesa su neprihvatljivi", napisao je Sveçla.

Sveçla je dodao da će policija nastaviti sa svojim angažovanjem na sprovođenju vladavine prava.

"Policija Kosova je već započela istrage kako bi identifikovala i privela pravdi sve kriminalce umešane u današnje napade. Policija će nastaviti svoje angažovanje u skladu sa svojim mandatom širom Republike Kosova za obezbjeđivanje bezbjednosti, garantovanje reda i vladavine prava", poručio je Sveçla.

Izvor: Kosovo Online