U pratnji policije

Policija Kosova će danas, zajedno sa opštinskim izbornim službenicima četiri opštine sa srpskom većinom na sjeveru Kosova, obići opštinske kancelarije, rečeno je juče na sjednici Centralne izborne komisije, prenosi Lajmi

Na sjednici Centralne izborne komisije saopšteno je da od Policije Kosova još uvek nisu dobili operativni plan.

"Sastali smo se sa policijom i plan je da naši službenici zajedno sa policijom odu u naše sjeverne opštinske kancelarije. Operativni plan za ovu aktivnost radi policija zajedno sa sekretarijatom i ostaje da se vidi koliko imamo pristup našim kancelarijama i koliko ćemo imati pristup biračkim mjestima na sjeveru“, naveo je predsjedavajući CIK Kreshnik Radoniqi.

Izvršni direktor Sekretarijata CIK Burim Ahmetaj istakao je da je upućen dopis nadležnim institucijama od kojih se traži obezbjeđivanje uslova za održavanje izbora na sjeveru Kosova.

"Da bi naše kancelarije bile funkcionalne, uputili smo dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova, Policiji Kosova, kao i Ministarstvu obrazovanja, od kojih smo zatražili procijenu stanja i obezbjeđenje službenika Centralne izborne komisije i četiri opštinske izborne komisije u svakoj od njih. Funkcionalizacija opštinskih izbornih komisija neophodna je u okviru priprema za nesmetano odvijanje izbora, jer ove komisije obavljaju nekoliko važnih poslova definisanih Zakonom o opštim izborima“, rekao je Ahmetaj.