Potvrđeno

Portparol Centralne izborne komisije Valmir Elezi potvrdio je danas da je Građanske inicijative 'Srpski Opstanak' Aleksandar Arsenijević povukao kandidaturu za gradonačelnika Sjeverne Mitrovice, prenosi Reporetri.

Elezi je naglasio da je obaveštenje o povlačenju kandidature Arsenijević predao 2. decembra, što je u zakonskom roku koji je odredio CIK.

"Mogu da potvrdim da smo 2. decembra 2022. godine, u zakonskom roku koji je CIK odredio za povlačenje političkih subjekata, dobili obaveštenje o povlačenju kandidata Građanske inicijative 'Srpski Opstanak' Aleksandra Arsenijevića za gradonačelnika Sjeverne Mitrovice. U pisanom obrazloženju koje smo prihvatili on je svojom voljom povukao svoju kandidaturu", rekao je Elezi.

Podsjetimo, Arsenijević je prilikom povlačenja kandidature za gradonačelnika kazao da  ne postoji mogućnost održavanja realnih izbora i dodao da je time ispunio svoje obećanje i pokazao dosljednost za razliku od, kako je dodao "drugih političkih opcija", kao i zrelost i nezavisnost u donošenju odluke "za razliku od pojedinih opozicionih aktera u Mitrovici i šire".

Izvor: Kosovo Online/Reporteri