Gradonačelnik Suve Reke

Gradonačelnik Suve Reke Bali Muharemaj rekao je da je opština koju on vodi, na sreću, spasena od poplava zahvaljujući intervencijama koje su napravili na lokalnom nivou, prenosi Ekonomija onlajn.

Muharemaj je rekao da su, kako bi izbjegli katastrofe, milion eura uložili u proširenje i otvaranje nekoliko kanala u gradu i selima.

"U poplavama koje ste vidjeli u pojedinim opštinama, mi smo bolje prošli, pošto smo na vrijeme uradili neke intervencije. Znate da smo prije tri godine imali velike poplave i štete, ali pošto smo uspjeli da uložimo oko milion eura, otvorili smo nekoliko kanala. Imali smo nekoliko sela koja su bila ugrožena, ali smo na sreću dobro prošli i nismo pretrpeli veću štetu”, rekao je Muharemaj.

Muharemaj je rekao da će naredne godine prioritet biti izgradnja dva centra porodične medicine i još nekoliko obdaništa.

Govoreći o Nacrtu zakona o budžetu za 2023. godinu, kojim se ističe da će se neutrošeni sopstveni prihodi slivati u Budžetski fond Kosova, Muharemaj smatra da je to antiustavno.

"To je kršenje zakona, ali po ovom pitanju, vjerujem da će poslanici Skupštine Kosova predmet uputiti Ustavnom sudu“, kaže Muharemaj i napominje da je institucionalista i da poštuje sve bez razlike ko je u Vladi.

"Poštujem ministre i imam dobru saradnju, tako da imamo sredstva i ne može se reći suprotno, imamo saradnju sa svima i bila je to veoma uspješna godina“, rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online