Šokiralo me ponašanja Vučića

Lider Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić rekao je za Insajder da smatra da je legitimno izabran na novu funckiju Ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova premijera Albina Kurtija.

„ A u ovom slučaju tačka; Član 94 kaže da premijer, po zakonima Kosova ima pravo da razriješava i postavlja bilo zamjenike, bilo ministre bez saglasnosti Parlamenta", rekao je Rašić.

Reakcija Srpske liste, kako navodi Rašić, nije nikakvo iznenađenje.

"Mene je lično potpuno iznenadilo, čak i šokiralo ponašanja od predsjednika Srbije", dodao je on.

"Zbog toga što nisam do sad video ni čuo da ijedan predsjednik, bilo koje zemlje na svijetu je koristio takav vokabular i takve izraze", rekao je Rašić za Insajder.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče je pogrdnim riječima nazvao njega i njegovu savjetnicu Radu Trajković. Zbog njihovog imenovanja i, kako je ocjenio, blage reakcije Evropske unije, možda neće u Tiranu na Samit.

Prije mjesec dana, Srbi sa sjevera Kosova napustili su policiju i pravosuđe Kosova, zahtjevajući formiranje Zajednice srpskih opština. Članovi Srpske liste koja osvaja ubedljivo najviše glasova na izborima, takođe su dali ostavke na funkcije u organima lokalne, zakonodavne i izvršne vlasti.

Izvor: Insajder