Đuriću zbog suspenzije isplaćeno pola plate

Svim policijskim službenicima koji su prošlog mjeseca podneli ostavke na sjeveru Kosova, obustavljene su mjesečne zarade, osim komandiru policije za region sjever Nenadu Đuriću koji će zbog suspenzije dobiti pola plate, prenosi Gazeta express.

U izvještaju koji je Sveçla podneo skupštinskom Odboru za upravu, navedeno je da je od 574 policajca u ostavci, njih 80 napustilo Policiju Kosova. Kako je naglasio, postoji rok od mjesec dana da policajac najavi ostavku i preda opremu.

"Ukupno 574 policajaca je dalo otkaz na sjeveru Kosova. Njima su obustavljene plate. Njih 80 je već uklonjeno iz policijske službe od strane Policije Kosova pošto su imali otvorene slučajeve i postupke, disciplinske ili krivične. Međutim, postoji 441 policijski službenik kojima se obraćaju službenici POlicije Kosova sa zahtjevom da se izjasne sami da je ova ostavka zbog pritisaka, bilo fizičkih, psihičkih ili druge prirode. Dakle plate su obustavljene za policajce koji nisu odlazili na posao dok će se za one za koje se utvrdi da da su posao napustili pod pritiskom radni odnos nastaviti", naglasio je Sveçla.

Za suspendovanog direktora policije za region sjever Nenada Đurića, Sveçla kaže da od kada je suspendovan i dalje dobija 50 odsto plate, kao i da nije podneo ostavku.

"Što se tiče suspendovanog regionalnog direktora, njemu se isplaćuje 50 odsto plate. On nije ponudio ostavku i sve dok unutrašnje instance Policije Kosova ne donesu odluku umjesto njega, ta odluka će se odraziti i na njegovu platu", rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express