Skandal za skandalom

Lider Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi na izjavu premijera Albina Kurtija da je na Kosovu mali broj policijskih službenika a mnogo porodica, rekao da će, sa ovakvom vrstom vlasti i trendom odlaska mladih sa Kosova, ubrzo na Kosovu biti upola manje porodica i policajaca.

Krasniqi je u objavi na Facebooku naveo da Vlada Kosova ide iz skandala u skandal.

"Poslije nedostojanstvene i uvredljive reakcije, premijer je okrivio cijelo društvo za porast nasilja u porodici. Kaže da imamo malo policajaca i mnogo porodica. Prvo, 18 od tih policajaca, čuvaju njega, ne znam od koga ga štite. Sa ovakvom vrstom vlasti i sa ovim trendom odlaska mladih tokom Kurtijevog  mandata, vrlo brzo ćemo imati upola manje porodica i upola manje policajaca", naveo je Krasniqi.

Krasniqi je podsjetio da je Kosovo bez ministra zdravlja 101 dan.

"Žena koja je trebala prvi put da postane majka, nije stigla da priigrli svoju bebu jer je svirepo ubijena, zajedno sa bebom, u javnoj ustanovi, pozvanoj da spasava živote. Gdje je odgovor države? Iako uspete da uhapsite osumnjičenog, ko će voditi slučaj, pravosuđe je u štrajku, zbog vaših ličnih zamerki i hirova", naveo je on.

Krasniqi je rekao da Kurti krivi sve ostale, osim ministre u svojoj vladi.

"Nastavljate da se pravdate, krivite sve, opoziciju, društvo, nastavnike, policiju, sudije, ljekare, ali nikada sebe i svoje ministre. I na kraju, ne očekujem ostavku ili preuzimanje odgovornosti ni od koga u vašoj vladi. Da biste podneli ostavku, morate imati integritet, moral i etiku, biti odgovoran i profesionalan. Nemate ove profile u svom kabinetu", poručio je Krasniqi Kurtiju.

Izvor: Kosovo Online