Svi Srbi će biti podjednako tretirani

Predsjednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković potvrdila je da će prihvatiti imenovanje za savjetnika ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića.

Trajković je za Kosovo onlajn ocjenila da su u posljednje vrijeme enklave zapostavljene.

"Sjever Kosova je sve više mentalno okupiran sa Milanom Radoičićem i onima koji ga podržavaju iz Srpske liste. Srpsko stanovništvo na cijelom prostoru Kosova sada će biti podjednako tretirano", rekla je Trajković.

Ona je dodala da su "komentari Srpske liste i direktora Kancelarije za Kosovo Petra Petkovića smešni".

Podsjetimo, premijer Kosova Albin Kurti danas je imenovao predsjednika Progresivne demokratske stranke Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova, nakon čega je Rašić kazao da očekuje Kurtijevu podršku i da će njegov zadatak biti da bude bolji od njegovog prethodnika, predsjednika Srpske liste, Gorana Rakića.

Rašić je dodao i da će predsjednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković biti imenovana za njegovu savjetnicu.

Na Kurtijevu odluku o imenovanju Rašića, reagovali su Srpska lista i direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković koji su naveli da je premijer pogazio prava Srba sa Kosova, kao i sopstveni Ustav Kosova.

Izvor: Kosovo Online