Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj izjavio je da je premijer Albin Kurti "saučesnik u ubistvu 35-godišnje trudnice".

Haradinaj je na Facebooku, povodom ubistva koje se sinoć dogodilo ispred Ginekološko-akušerske klinike u krugu Kliničkod centra u Prištini, naveo da "ubijenu nije zaštitila država od koje je zatražila pomoć".

"Albin Kurti je saučesnik u zločinu! Bio je potreban sablasni zločin nad majkom i njenim nerođenim djetetom, da bi se ceo narod užasnuo koliko daleko je otišao zločin u ovoj zemlji. Ubijena je tražila pomoć države, koju nažalost, zajedno sa svakim od nas, svaki dan malo po malo ubijaju, ali je država nije zaštitila", napisao je Haradinaj.

Haradinaj je za takvo stanje direktno optužio i premijera Kosova Albina Kurtija.

"Premijer koji defunkcionalizuje pravosudni sistem u zemlji prepolovljavanjem plata sudijama i tužiocima, koji ponižava policiju, ostavlja je u krpama i sa mizernim platama, koji tera ljekare da napuste posao i zemlju, jer ne mogu da žive od toga, koji ugrožava funkcionalnost školskog sistema ostavljajući nastavnike da štrajkuju duže od mjesec dana, čime se država pretvara u marionetu međunarodne zajednice, svijesno ili nesvijesno se pretvorio u saučesnika u jezivim zločinima koji se dešavaju svaki dan", napisao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online