Ministar za zajednice i povratak

Novoimenovani ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić rekao je da očekuje da će na novom zadatku imati punu podršku premijera Albina Kurtija, te da je njegov zadatak da bude bolji od svog prethodnika Gorana Rakića što neće biti teško, prenosi Radio Kim.

Odluku o imenovanju Nenada Rašića na mjesto ministra za zajednice i povratak jutros je potpisao premijer Albin Kurti.

"Imali smo jedan duži sastanak, kao i juče takođe o našim planovima i kako on smatra da bi trebalo naša saradnja da izgleda. Ja sam takođe imao svoje prijedloge. Sam čin potpisivanja za mene znači da ćemo mi svakako pokušati da napravimo bolje odnose koji su zbog svih ovih okolnosti koje imamo posljednjih mjeseci apsolutno, po meni, u nepovoljnom položaju", kazao je Rašić.

Novi ministar očekuje da će imati punu podršku premijera Albina Kurtija.

"Suštinski je stvarno važno da dobijemo jednog predstavnika koji bi bio autentičan kosovski Srbin i koji bi iskreno radio u interesu građana, prije svega Srba i ostalih zajednica ali ne na štetu Albanaca. Postoji jedan zadatak a to je biti bolji ministar od prethodnih ministra. S obzirom na njihove rezulate ili bolje reći njihove loše rezultate, moj posao neće biti težak u smislu biti bolji od njih. To su moja generalna očekivanja. Mi kosovski Srbi moramo već jednom da se uzmemo, ono što stara poslovica kaže `use i u svoje kljuse`", zaključio je Rašić.

"Premijer Kurti čestitao je Rašiću na novoj institucionalnoj dužnosti i odgovornosti", stoji su saopštenju Kurtijevog kabineta.

Izvor: RTV Kim