Premijer Kosova

Premijer Kosova Albin Kurti kazao je danas da bi Kosovo trebalo da bude srećno jer Vlada ne zavisi od Srpske liste, inače bi do sada bilo izglasano nepovjerenje, prenosi Koha.

Kurti je je pred pred poslanicima u Skupštini branio svoj pristup dijalogu sa Srbijom, ističući da su građani masovno glasali za novi pristup dijalogu.

"Ono što nas spaja političare je suverenitet i teritorijalni integritet. Građani su glasali za novi pristup dijalogu. Da smo kao prethodne vlade, kada su zavisile od Srpske liste, vjerovatno bi bilo izglasano nepovjerenje, ali sada se dešava velika promjena i to nije moguće. Treba da budemo srećni što Vlada ne zavisi od Srpske liste, što smo nezavisni od nelegalnih struktura koje su imale za cilj da unište zemlju", rekao je Kurti.

Kurti je naglasio da je ostavka i povlačenje Srba iz institucija urađeno na politički način, kao i da se njihov povratak ne može da obaviti političkim pozivom, već na profesionalan način, putem konkursa.

"Njihova ostavka je bila politička. Svako pismo ostavke imalo je isti tekst. Svi su dali ostavke iz moralnih razloga. Tamo gdje postoji upražnjeno mjesto, mora da se popuni preko konkursa. Oni koji žele te poslove treba da se prijave na profesionalan način", rekao je Kurti.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline