Ministarka privrede

Ministarka privrede Artane Rizvanolli istakla je da će Vlada Kosova u narednim nedjeljama iz budžeta dodjeliti milion eura Telekomu za proširenje mreže u opštinama na sjeveru Kosova, prenosi Koha.

„Tražimo način da pomognemo Telekomu kroz kapitalna ulaganja za proširenje mreže u sjevernim opštinama, u vrijednosti od oko milion eura. Pokušaćemo da to uradimo u narednih nekoliko nedjelja, dok će sljedeće godine 13 miliona eura Telekom iskoristiti za prelazak na telefonski kod Kosova”, rekla je ona.

Rizvanolli je navela da se Telekom smatra preduzećem koje ima indicije za proširenjem na cijeloj teritoriji Kosova.

„U Telekomu od 2015. godine nije ulagano u tehnologiju. Danas se nalazimo pred mnogo važnijim momentom, Telekom je na kraju procesa radikalne zamjene tehnologije mobilnih telefona. Nalazimo se na prekretnici gdje se ostvaruje zajednička obaveza da se unapredi kvalitet usluge građanima i da se usluge Telekoma prošire”, rekla je Rizvanolli.

Ona je zahvalila inženjerima i tehničarima koji rade na širenju mreže na sjeveru Kosova.

"To je razvoj koji prevazilazi poslovni i uslužni aspekt, to je proširenje suvereniteta naših institucija i preduzeća”, dodala je ona.

Rizvanolli je rekla da će 2023. godine u Telekomu biti pokrenuta dva važna projekta.

„Tokom naredne godine počeće realizacija dva važna projekta, prelazak sa koda Monaka na kod koji je Unija za telekomunikacije dala Kosovu. A počeće i modernizacija mreže, građani će od marta početi da osjećaju poboljšanje u uslugama Telekoma“, rekla je Rizvanoli.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore