Poslanik Nisme

Poslanik Nisme Bilal Sherifi istakao je da je premijer Albin Kurti na sednici Skupštine poslanicima rekao da je sporazum o registarskim tablicama postignut na sastanku održanom u četvrtak, dok je u intervjuu za njemački list naveo da je dogovor o registarskim tablicama postignut nakon što mu je ambasador SAD Jeffrey Hovenier dao informacije o bezbjednosti, koje ranije nije imao, prenosi Periskopi.

Sherifi je upitao u kojoj izjavi je Kurti slagao.

"Za isto pitanje, dvije različite izjave koje jedna drugu isključuju. Sada se postavlja pitanje koga je Kurti lagao, na sjednici Skupštine kada je „obavjestio” poslanike o postignutom dogovoru ili u intervjuu datom novinaru Michaelu Martensu", naveo je Sherifi.

On je dodao da je najveća vjerovatnoća da je lagao prilikom informisanja poslanika na skupštinskoj sjednici, jer kakao je rekao, Kurtiju nije prvi put da stranim medija daje više informacija nego poslanicima u skupštinskoj sali.

Prema njegovim riječima, Kurti se prema poslanicima u Skupštini Kosova ponaša na isti način kao što se zloglasni car Kaligula ponašao prema senatu i senatorima Rima.

"Ovakav pristup Kurtija dokazuje totalno nepoštovanje prema predstavnicima građana Kosova, poslanika Skupštine. To je dokaz da se Kurti prema Skupštini Kosova i poslanicima ponaša na isti način kao što se zloglasni car Kaligula ponašao prema senatu i senatorima Rima", poručio je Sherifi.

Izvor: Periskopi/Kosovoonline