Vrijeme je za važne odluke

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Haxhiu predložio je da na zajedničkoj sjednici parlamenata Albanije i Kosova poslanici glasaju za ujedinjenje u "Konfederaciju albanske države".

Haxhiu je u objavi na Facebooku naveo da je vrijeme za važne odluke.

"Nakon što je Kosovo obilježilo 14 godina kao suverena i nezavisna država, vrijeme je da mi, izabrani od naroda Kosova i Albanije, glasamo na ovoj 110. godišnjici nezavisnosti Albanije za ujedinjenje u Konfederaciju albanskih država, Albanije i Kosova. Da se ujedine u jednu državu, sa jednom Vladom, sa jednim Senatom, sa dva kongresa. Vrijeme je za važne odluke za našu naciju da sačuvamo albanski identitet i da zajedno budemo tamo gdje nam je mjesto u Evropskoj uniji", naveo je Haxhiu.

Haxhiu je zatražio od predsjednice Skupštine Albanije Lindite Nikole i predsjednika Skupštine Kosova Glauka Konjufce da na sastanku uvedu glasanje za "uniju Albanije i Kosova u Konfederaciju albanske države".

"Ovo je pravi put, to je nasljeđe mučenika albanskog naroda tokom vijekova koji su pali na oltar slobode, sa idealom nacionalnog jedinstva", poručo je Haxhiu.

Izvor: Kosovo Online