Potpredsjednik Vlade

Potpredsjednik Vlade Besnik Bislimi oglasio se na Twitteru, nakon postizanja dogovora o registarskim tablicama.

Bislimi je "podijelio" twitt šefa diplomatije EU Josepa Borrell-a, gdje je najavio postizanje sporazuma, dok je rekao da bi sada trebalo nastaviti intenzivne razgovore o prijedlogu EU, koji podržavaju Njemačka i Francuska, piše Reporteri.net.

"Nakon današnjeg dogovora, moramo nastaviti naše intenzivne razgovore o prijedlogu Evropske unije, koju podržavaju Njemačka i Francuska, za punu normalizaciju odnosa", napisao je Bislimi.
  Inače, šef diplomatije Evropske unije Josep Borrell iznio je prve detalje dogovora koji je večeras postignut u Briselu o pitanju registarskih tablica.

Borel je putem objave na Twitteru poručio da će Srbija prestati da izdaje registarske tablice sa imenima gradova Kosova, a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila, bez izricanja kazni, piše Reporteri.net.

Što se tiče narednih koraka, rekao je da će narednih dana pozvati strane na sastanak.

„Srbija će prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova Kosova, dok će Kosovo obustaviti dalje radnje oko preregistracije vozila. U narednim danima ću pozvati obje strane da razgovaraju o sljedećim koracima. Zahvaljujem Miroslavu Lajčaku i strankama na njihovom neumornom radu", napisao je Borrell.