Stručnjak za bezbjednost

Stručnjak za bezbjednost Drizan Shala smatra da bi Vlada Kosova trebalo da poništi odluku o registarskim tablicama, a istovremeno je za Vladu rekao da je "tinejdžer u političkim odlukama", prenosi Lajmi.net.

"Mislim da bi Vlada Kosova sa premijerom Kurtijem trebalo što prije da okupi resorne ministre i da izglasa ukidanje cijelog procesa u vezi sa pitanjem registarskih tablica. Zatim da prenese odgovornost na jedinog garanta Republike Кosovo, SAD, i da u roku od 48 sati dođe do brzog formalnog sastanka sa američkim State departmentom i sekretarom (Antoniyem) Blinkenom kako bi se koordinirale dalje akcije i Kosovo dobilo odgovarajuća uputstva i zauzelo odgovarajuće pozicije na putu postizanja konačnog sporazuma između Kosova i Srbije. Za pregovaračkim stolom treba da bude ne samo evropski faktor već i faktor Sjedinjenih Američkih Država", naglasio je Shala.

Shala je rekao da je Vlada Kosova u diplomatskom smislu "tinejdžer u političkim odlukama".

Kao jednu od opcija koja je, kako kaže, na stolu, Shala je naveo da građani koji imaju "nelegalne" tablice sa skraćenicama gradova Kosova mogu da ih pretvore u KS tablice na određeno vrijeme, a nakon toga da nastave sa probnim tablicama RKS dok se ne bude postiglo konačno rješenje između Kosova i Srbije.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi