Kritike na račun predsjednice

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hyseni oštro je kritikovao predsjednicu Vjosu Osmani i premijera Albina Kurtija zbog, kako je naveo, nedoslednosti, prenosi Reporteri.

Hyseni je uporedio pristup Osmani šefu diplomatije EU Josepu Borellu, koga je predsjednica optužila za pristrasnost i dodao da se nikako ne slaže sa takvim stavom predsjednice Osmani.

"Tako je i Milošević ceo svijet nazvao neprijateljima Srbije. Kada je svijet nama pomagao, govorili su da je ceo svijet srpski neprijatelj. Tako je i Vjosa Osmani juče rekla da je ceo svet neprijatelj Kosova i da je na strani Srbije. To uopšte nije tačno", rekao je Hyseni na TV1.

Hyseni je Kurtija optužio za nedoslednost u kreiranju politike i dodao da ga više niko ne shvata ozbiljno.

"Način na koji se povukao najbolje pokazuje da Albin Kurti nema političku doslednost da može da izdrži dva dana, a ne dva meseca. Ovo je destruktivna politika i od sada vas uvjeravam da Albina Kurtija niko na svijetu neće shvatati ozbiljno", naveo je Hiseni.

Hyseni je dodao da bi Kurti vladavinu prava na koju se poziva, trebalo da primjeni tamo gdje je to potrebno.

"Ako zakonitost izaziva tenzije i dovodi situaciju do rata i eskalacije, ne treba ga primjenjivati. Ako hoćete da primejnjujete zakon, zašto ne primjenjujete zakon i na manastir Dečani", rekao je Hyseni.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri