Politički analitičar

Politički analitičar Halil Matoshi kazao je da je odlaganje izracanja navčanih kazni za vlasnike automobila koji nisu preregistrovali vozila na RKS za 24 sata, tajm-aut za premijera Albina Kurtija pred sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu, prenosi Ekonomija onlajn.

"Odlaganje kazni za 24 sata urađeno je kao 'tajm-aut' do sastanka sa Vučićem. Kurti će produžiti rok, ali ostaje misterija zašto to nije uradio kada su ga Amerikanci pitali, a uradiče sada kada Borell i Lajčak traže" istakao je Matoshi.

Prema njegovim riječima, odlaganje roka za preregistraciju smanjiće tenzije čime će, kako je kazao, Kurti da "osigura život na čelu Vlade".

"U svakom slučaju, Kurtijevo odlaganje roka za novčane kazne smanjiće tenzije na sjeveru produžavajući mu život na čelu Vlade, ali ne poboljšava pregovaračku poziciju Kosova", navodi Matoshi.

Policija Kosova saopštila je da od 22. novembra počinje kažnjavanje vozača automobila sa srpskim registarskim oznakama, iako je odlukom Vlade Kosova trebalo da druga faza, faza kažnjavanja, počne 21. novembra.

Izvor: Ekonomia online/Kosovoonline