Alarm

Bivši ministar spoljnih poslova Skender Hyseni kaže da je stvaranje opozicionog fronta poziv i alarm da se spreči da Kosovo sklizne u potpunu izolaciju i da se spreči da premijer Albin Kurti i predsjednica Vjosa Osmani svojom "opasnom i izolacionističkom politikom" unište sve što je izgrađeno u posljednje tri decenije na Kosovu.

"Krajnje je vrijeme da se parlamentarna opozicija, PDK, LDK i AAK, prije svega, ali i vanparlamentarna i socijalna opozicija, jasno i bez kalkulacija udruže protiv neokomunističkog populizma Kurtija i Osmani. Neprihvatljivo je konformističko pozicioniranje Krasniqija i Abdixhikua koji čekaju Kurtijeve greške jer one mogu biti opasne", naveo je Hyseni na Facebooku.

Dodao je da je Kosovo država, prije svega zahvaljujući nepoštednoj i odlučnoj podršci svjetskih i zapadnih demokratija, na čelu sa SAD.

"Vlada Kosova svakako mora da prihvati preporuke partnera kako ne bi ostala talac igrica sa registarskim tablicama. Opozicija mora jasno i glasno da se suprotstavi Kurtijevim prevarantskim političkim igrama. Inače, svi zajedno sve dublje ulazimo u zamke srpske divergentne politike", kaže Hyseni.

Ističe da je jedini put koji vodi napred jačanje partnerstva i sistematske komunikacije i koordinacije sa SAD i drugim zemljama Kvinte.

"Dijalog sa Srbijom i potpuna normalizacija međudržavnih odnosa uz obostrano priznanje jeste i treba da bude prioritet prije svega, prioritet svake političke partije na Kosovu", zaključio je Hyseni.

Izvor: Kosovo Online