Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Fatmir Humolli izjavio je da, ako međunarodna zajednica poslije 10 mjeseci ponudi fer rješenje u vezi sa registarskim tablicama, neće biti "prokletstvo" ako Vlada Kosova tu odluku odloži, kako je tražila međunarodna zajednica, prenosi Gazetablic.

Ali ako se ne ponudi rješenje, onda, prema njegovim riječima, Vlada Kosova ne bi trebalo da se odrekne kazni koje su predviđene za Srbe koji ne promjene svoje registarske tablice u RKS.

Humolli je u Info magazinu naveo i da je specijalni predstavnik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak prosrpski orijentisan.

"Suočavamo se sa Evropskom unijom koja ima predstavnika kao što je Lajčak, dok nas EU ne priznaje kao državu. Nas kao nezavisnu državu priznaju određene države u EU, ali kao institucija ne priznaje Kosovo kao državu. I poslali su posrednika koji je zapravo prosrpski orijentisan. Sve dok nas on kao institucija ne priznaje, ali priznaje srpsku državu, ne može biti neutralan. Preliminarno je u korist srpske države", izjavio je Humolli.
 
Izvor: Kosovo Online/Gazetablic