Izvršni direktor KDI-a

Izvršni direktor Kosovskog instituta za istraživanje politike i razvoj Lulzim Peci izjavio je da je uvjeren da će kriza oko registarskih tablica biti riješena ovog vikenda, prenosi Telegrafi.

"Uvjeren sam da će kriza oko registarskih tablica biti prevaziđena u toku ovog vikenda. Mislim da bi civilno društvo trebalo da otvori pravu debatu o francusko-njemačkom prijedilogu. Moramo da posjetimo druge opštine na Kosovu. Mislim da treba informisati javno mnjenje", rekao je on na okruglom stolu "Novi zamah u odnosima Kosova i Srbije", u organizaciji Demokratskog instituta Kosova (KDI).

Peci je rekao i da je video nekoliko verzija francusko-njemačkog plana, ali da nije siguran koji je tačan, prenosi Klan Kosova.

"Video sam nekoliko verzija ovog (francusko-njemačkog) plana, nisam siguran koji je istinit. U suštini, za prvu fazu se koristi model dvije Nemačke, a zatim se radi o konačnom priznanju, što bi značilo i normalizaciju kosovsko-srpskih odnosa, nema normalizacije bez priznanja obe zemlje", kazao je Peci.

Izvor: Telegrafi/Klan Kosova