Poslanik LDK

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Avdullah Hoti kritikovao je danas premijera Albina Kurtija, jer uprkos situaciji na sjeveru, više vremena provodi u inostranstvu nego na Kosovu.

Hoti je u objavi na Facebooku naveo da su čak i Sjedinjene Američke Države preporučile da nije pravi trenutak da ministri putuju zbog situacije, dok Kurti više vremena provodi u inostranstvu.

On je uz fotografiju susreta šefa Euleksa na Kosovu Lars Gunnar Wigemarka i vršioca dužnosti generalnog direktora policije i direktora operacija Policije Kosova Gazmendom Hoxhom, upitao zašto, "ako je Kosovo suvereno, Policija koordiniše sa Euleksom po pitanju bezbjednosti".

„SAD su prekinule posjete ministrima zbog situacije. U međuvremenu, premijer, da bi poslao poruku SAD, više vremena provodi u inostranstvu nego na Kosovu. Odluka o registarskim tablicama se ne menja na zahtjev SAD, jer smo suvereni ali se šalje direktor policije i direktor operativnih snaga policije šefu Euleksa da koordinišu po pitanju bezbjednosti?!“, kaže Hoti.

Izvor: Kosovo Online