Izdala sopstvene birače

Prvi potpredsjednik Vlade Kosova Besnik Bislimi, koji je u Briselu zadužen i za proces dijaloga sa Srbijom, rekao je da jučerašnji povratak Srpske liste u Skupštinu Kosova dokazuje da je njihov odlazak dio strategije Beograda i da razotkriva "prljave igre" srpskih vlasti pred međunarodnom zajednicom, ali i samih građana Srbije, koji su glasali za ovaj politički subjekt.

"Za mene je povratak Srpske liste u Skupštinu ili njihova zamjena mjesta jasna demonstracija našeg argumenta da njihov odlazak nije imao osnova za eventualno nezadovoljstvo, već je bio dio strategije Beograda. Od trenutka polaska do trenutka povratka nije došlo do promjene. Shodno tome, kako su i sami rekli, ovo je dio njihove strategije, pa pokazuju da grade strategiju za slabljenje funkcionisanja naših institucija“, naglasio je sinoć Bislimi u intervjuu za RTK.

To je, smatra Bislimi, "eksponiranje čak i pred međunarodnom zajednicom, iako većina njih zna da su to prljave političke igre Beograda, a ne Srpske liste”.

"Pa, možda je pozitivno što je ovo demaskiranje i pred građanima Srbije koji su glasali za njih. Mandat poslanika se traži sa ciljem da se promovišu i unaprede interesi određene grupe. Srpska lista je realizovala nulte interesa. Time je pokazala građanima da moja namjera nije da guram vaše agende ili interese, već da ometam agende države Kosovo“, dodao je Bislimi.

On je rekao da ne misli da je ometanje daljeg razvoja Kosova u interesu građana Srbije.

"Srpska lista je ranije izdala sopstvene birače da bi mogla da sprovede neprijateljski program Beograda na Kosovu", zaključio je on.