Usvojen u prvom čitanju

Premijer Albin Kurti zahvalio je poslanicima koji su na sjednici Skupštine Kosova dali podršku prvom čitanju budžeta za 2023. godinu.

Kurti je rekao da ovaj budžet odražava prioritete programa vlade koji koristi građanima i Republici.

"64 glasa ZA u načelu za budžet od 3,2 milijarde za 2023. Zahvaljujem se svakom poslaniku koji je svojim glasom danas dao podršku prvom čitanju budžeta za narednu godinu, koji odražava prioritete vladinog programa od kojeg korist imaju građani i Republika“, napisao je premijer.

Šef vlade je nabrojio oblasti koje će imati koristi od ovog budžeta od 3,2 milijarde, među kojima je rekao da će biti više za vojsku i policiju i više za državne rezerve.

"Više za zdravlje sa više zdravstvenih radnika i više budžeta za osnovne lijekove. Više ya poljoprivredu. Više za kulturu, omladinu i sport i više za obrazovanje“, napisao je premijer.

Ovim budžetom, prema riječima premijera, biće urađeno više za rani razvoj djece kroz više vrtića i više vaspitača i osoblja za vrtiće.

"Više za djecu kroz dodatke za njih i više asistenata za djecu sa smetnjama u razvoju. Više za odbranu i bezbjednost, vojsku i policiju. Više inspektora. Više državnih rezervi. Više ya javna preduzeća. Više državnih carinskih terminala. Više za opštine“, napisao je premijer.

Kurti je rekao da će budžet za narednu godinu biti veći za sve.