Policija Kosova

Policija Kosova saopštila je da je danas u Sjevernoj Mitrovici fizički napadnut mladić albanske nacionalnosti, a u saopštenju se i dodaje da je tom prilikom napadnut i snimatelj portala "Insajderi".

"Pozivajući se na informacije sa terena, danas je u prepodnevnim časovima grupa mladih albanske nacionalnosti (devet učenika) srednje škole krenula u šetnju do naselja Rudarske čete, koja se nalazi u sjevernom dijelu Mitrovice. Po završetku šetnje, tokom povratka ka pravcu glavnog mosta, u blizini raskrsnice, postoji sumnja da ih je jedno vozilo marke "reno" (plave boje), pratilo, odakle su izišla osumnjičena lica i uspjela da zaustave i pretuku jednog od učenika, dok su ostali učenici uspjeli da se udalje sa te lokacije, u pravcu glavnog mosta", dodaje se iz Policija Kosova.

Iz Policija Kosova su i naveli "da se na toj lokaciji zatekao i kamerman portala Insajderi, koji je takođe fizički napadnut i dobio je udarac od strane osumnjičenih lica za koje se sumnja da su ista lica koja su napala učenika. Prema njegovom iskazu napadači su govorili srpskim jezikom.

Kako se dodaje u saopštenju, Policija Kosova je povodom ovog slučaja pokrenula istragu. 

"Apelujemo na sve građane bez razlike, da se uzdrže od bilo kakvog vida provokacija ili eventualnih incidenata, da sarađuju sa Policijom Kosova u interesu održavanja reda i javne bezbjednosti, kao i privođenju osumnjičenih lica za krivična djela pred pravosudnim organima".