Prioriteti

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavijestilo je građane da se zbog situacije u Ukrajini suočava sa nedostatkom materijala za izradu ličnih dokumenata i da do kašnjenja dolazi uglavnom pri izradi pasoša.

Raspoloživim količinama, kako se navodi, upravlja se sa povećanom pažnjom, a prioritet imaju zdravstveni radnici, studenti, dijaspora i članovi reprezentacija.

"Kosovo se trenutno suočava sa nedostatkom sirovina za izradu dokumenata zbog ruske invazije na Ukrajinu, ali isti problem imaju sve zemlje koje su u istoj liniji snabdjevaja osnovnim materijalom za izradu dokumenta“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Dodaju da ministarstvo ulaže sve napore da reši novonastalu situaciju a građane moli za razumevanje.

"Želimo da uverimo sve građane Kosova da ulažemo maksimalne napore da obezbjedimo potreban materijal i na taj način omogućimo izradu i isporuku ličnih dokumenata u rokovima i bez odlaganja, stoga molimo za razumijevanje građana o nastaloj situaciji“, poručili su iz ministarstva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će obavijestiti javnost čim bude nabavilo dovoljne količine osnovnog materijala za izradu ličnih dokumenata.