Nakon ostavki Srba

Predsjednica Vjosa Osmani je nakon završetka konsultacija sa političkim partijama i Centralnom izbornom komisijom odredila 18. decembar, kao datum vanrednih izbora za gradonačelnike opština Sjeverna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, prenosi Kljan Kosova.

"Zadužuje se Centralna izborna komisija Republike Kosovo da preduzme sve neophodne radnje za organizovanje i održavanje izbora za gradonačelnika opština: Sjeverna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, u skladu sa ovom odlukom i zakonom na snazi", navodi se u odluci Osmani o određivanju i raspisivanju datuma vanrednih izbora za gradonačelnike četiri opštine na sjeveru Kosova.

Nakon sastanka sa predstavnicima političkih partija, predsjednica Osmani je istakla da će se obratiti međunarodnim partnerima sa zahtjevom za praćenje izbora i što veće međunarodno učešće u tom izbornom procesu.

Osmani je takođe naglasila da će bezbjednosne institucije preduzeti sve mjere kako bi se građani, bez obzira na etničku pripadnost, osjećali zaštićeno, bezbjedno i ostvarili svoja ustavna prava.

Izvor: Klan Kosova/Kosovoonline