Poslanik PDK

Šef poslaničke grupe PDK Abelard Tahiri rekao je da su u posljednje dvije godine na Kosovu samo enormna poskupljenja koja onemogućavaju građane da se snabdijevaju osnovnim proizvodima sa svojim mjesečnim primanjima, prenosi Reporteri.

Kurti je i danas u Beču ponovio svoju tezu o "velikom ekonomskom rastu". Tahiri ne misli tako.

"Ono što smo doživeli u posljednje dvije godine je enormno povećanje cijena, ovdje ne govorimo o ekonomskom rastu, već o poskupljenjima koja sprečavaju građane Kosova da se snabdjevaju osnovnim proizvodima u narednim mjesecima. Voljeli bismo da je istina, da je iza toga zaista stajao privredni rast, ali videli smo suprotno, videli smo rast cijena“, rekao je Tahiri.

Poslanik PDK je rekao i da će se u četvrtak, 24. novembra, na narednoj sjednici u Skupštini Kosova raspravljati o zdravstvenoj situaciji.

"Kao poslanička grupa PDK, zatražili smo glasanje o rezoluciji koja se odnosi na zdravstveno stanje u Republici Kosovo. Ovaj veoma važan sektor ostaje bez ministra, a vidimo da uopšte nema fokus premijera i Vlade, nedopustivo je da tako dug period, kao što je zdravstvo, ostane bez ministra. Fokus Vlade je potpuno izgubljen, imamo degradaciju usluga, situaciju koja pogađa džepove građana Kosova, jer su oni ti koji moraju da kupuju neophodne lijekove, bez obzira na političku zdravstvenu situaciju. U četvrtak na sjednici imamo debatu, ima mnogo koruptivnih afera koje su se desile u ovom periodu“, rekao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri