Predsjednik SDP-a

Predsjednik Socijaldemokratske partije Dardan Molliqaj ocjenio je da bi premijer Albin Kurti trebalo da promeni način na koji govori o Srbima u javnosti, prenosi Gazeta express.

Molliqaj je, objašnjavajući svoju izjavu u da kosovska vlast "pravi grešku prema Srbima, kao što je Milošević pravio prema Albancima", istakao da je hteo da skrene pažnju na desubjektivizaciju i depolitizaciju Srba u javnom diskursu Kurtija.

"Kada Kurti priča o izmanipulisanim Srbima, kao da zaboravlja da je ogromna većina Srba glasala i da prati Srpsku listu. Kada ovo kažemo, veoma smo blizu zahtjevu za 'poštenim Srbinom', kako se nekada zahtjevao 'pošteni Albanac'", rekao je Molliqaj.

Molliqaj je podsjetio da je Kurti oko 9.000 građana koji još nisu promjenili registarske tablice nazvao ekstremistima.

"Naravno, ne slažemo se sa ovim njihovim postupkom. Ali može li registarska tablica biti dovoljna da se neko nazove ekstremistom? Kako ćete nakon ove izjave obaviti dijalog koji ste im obećali? Sa ekstremistom se ne razgovara, on se izoluje, zatvara. To je sve što sam rekao, sve ostalo je laž. Način na koji smo se u posljednje vrijeme nosili sa problemom sjevera i Srba na sjeveru, mislim da postoji opasnost i da postoje neke sličnosti sa načinom na koji se Milošević odnosio prema nama", pojasnio je Molliqaj svoju raniju izjavu.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express