Predsjednik PDK

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi koji uskoro ide u posetu Sjedinjenim Američkim Državama ističe da je žalosno i uznemirujuće što Kosovo, zemlje koje su mu najviše pomogle, sada gledaju kroz prizmu razočarenja, prenosi RTK.

Krasniqi je rekao da će osim Vašingtona i Njujorka, posjetiti i Brisel.

„U Briselu ću održati sastanke u Evropskom parlamentu sa značajnim brojem poslanika, uglavnom onih koji imaju interes i bave se Kosovom, ali i sa posrednikom u dijalogu Kosovo-Srbija Miroslavom Lajčakom“, kaže Krasniqi.

U Sjedinjenim Američkim Državama sastaće se, kako kaže, sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom.

„Imaću sastanke u Savjetu za nacionalnu bezbjednost, Kongresu, u oba doma: Predstavničkom domu i Senatu. Pored toga, imaću sastanke i prijeme u nekim od glavnih američkih think-tank instituta, povezanih ili sa Demokratskom strankom ili Republikanskom partijom, kao što su Atlantski savjet, Heritage fondacijom i tako dalje“, rekao je Krasniqi.

Kako je naveo, on će pažljivo saslušati kakvi su stavovi Sjedinjenih Američkih Država.

Predsjednik PDK ovu posjetu smatra važnom zbog činjenice da je u ovom trenutku Vlada suočena sa otkazivanjem poseta SAD, što smatra, nije dobro.

Izvor: Kosovo Online/RTK live