Poslanica PDK

Poslanica Demokratske partije Kosova Ganimete Musliu rekla je se premijer Albin Kurti ponaša arogantno i detinjasto i dodala da Kosovo ne može da napreduje bez Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, prenosi Ekonomija onlajn.

Musliu je dodala da treba biti oprezan kada se govori o bezbjednosti Kosova.

"Što se tiče bezbjednosne situacije na sjeveru Kosova, moramo biti oprezni u izjavama. Ne želim da dajem hipotetičke odgovore u vezi sa bezbjednošću moje zemlje. Aljbin Kurti bi trebalo da ostavi po strani svoj populistički riječnik. Trebalo bi da ostavi po strani svoj bolesni ego i da se ponaša kao vođa države. Ponašanje Albina Kurtija i Vlade sa ministrima i poslanicima je arogantno i djetinjasto ponašanje. Moramo da uzmemo u obzir savjete naših prijatelja iz SAD, jer ne možemo da napredumemo bez SAD i EU", rekla je Musliu.

Dodala je da svaka odluka doneta u suprotnosti sa SAD štetna je za Kosovo i samog Kurtija.

"Mi kao opozicija smo ponudili podršku Albinu Kurtiju, ali ona nikada nije prihvaćena, jer čak i kada im pomognete oni odbijaju. Nikada nismo išli protiv suvereniteta naše zemlje. PDK je dokazala da proširuje suverenitet i ovoj Vladi ostaje da sačuva suverenitet koji je PDK proširila za vrijeme dok je bila u vladi", izjavila je Musliu.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online