Predsjednik SDP-a

Predsjednik Socijaldemokratske partije Dardan Molliqaj rekao je da Vlada Kosova mora da pazi da ne sklizne na fašističke pozicije kada se bavi Srbima sa sjevera, prenosi Ekonomija onlajn.

Molliqaj je rekao da se prema Srbima na sjeveru Kosovo odnosi na isti način na koji se "Milošević odnosio prema Albancima".

„Problem na sjeveru se ne može riješiti upotrebom sile i moći. Način na koji smo se nedavno odnosili prema problemu sjevera i Srba na sjeveru, mislim da postoji opasnost i da postoje neke sličnosti sa onim kako se Milošević odnosio prema nama”, rekao je Molliqaj.

Molliqaj je istakao da problem sjevera nije pravni, već politički.

„Čini mi se da je Kurti pogrešno izračunao svoju mjeru reciprociteta. Bili smo protiv toga jer problem na sjeveru nije pravni, već politički. Sada su nam pokazali da Srbija zapravo kontroliše sjever“, rekao je on.

Molliqaj je dodao da se ne može reći da su svi Srbi "instrumentalizovani".

„Postoji tendencija ne samo vlasti, da su Srbi samo instrumentalizovani. Vi i mi znamo da Srpska lista osvaja 98 odsto tih glasova. Možemo reći da su glasali pogrešno, ali ne možemo reći da su svi instrumentalizovani“, rekao je on.

Molliqaj je istakao da se problemi između Kosova i Srbije mogu riješiti samo političkim sporazumom, a ne demonstracijom snage Kosova ili Srbije.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online