Šizofrenija zahtjeva!?

Savjetnik premijera Albina Kurtija, Hysamedin Feraj, istakao je da "evropska konfuzija" izaziva političku konfuziju i na Kosovu.

On je na Facebooku istakao da Evropljani, s jedne strane, zahtjevaju da Kosovo napreduje u primjeni zakona, a sa druge strane traže da se zakoni ne sprovode, ili bar da se odloži primjena zakona.

"Kao rezultat toga, s jedne strane su tražili i okončali status Albanaca kao građana drugog reda u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji i kasnije Srbiji, s druge strane tražili su i davali Albancima status građana drugog reda u Republike Kosovo", naveo je Feraj.

Kako je rekao, Evropa sa jedne strane traži normalizaciju situacije, a sa druge strane traže svakodnevno proglašavanje vanrednog stanja koje suspenduje demokratsko stanje i prava.

Kako je dodao, i sami Albanci su sada zbunjeni i podjeljeni prema ovoj, kako je istakao, šizofreniji evropskih zahtjeva.

"Većina je za sprovođenje zakona, borbu protiv korupcije, ravnopravnost građana i poštovanje prava etničkih manjina. Većina se pridržava evropskih vrijednosti, manjina se drži suprotnih vrijednosti i pridržavanja taktike kako da te vrijednosti naruše", napisao je Feraj.

Prema njegovim riječima, većina smatra evropske vrijednosti evropskom političkom mudrošću, manjina političku mudrost smatra sposobnošću da naruše evropske vrijednosti.

"Većina na poziciji voli evropske vrijednosti, manjina u opoziciji voli evropsku birokratiju koja slabi i slabi te vrijednosti. Većina u poziciji da stabilizuje demokratsku državu, manjina da uvede vanredno stanje čim istekne rok ranije uspostavljenog", dodao je on.

Izvor: Kosovo Online