Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj rekao je da je za žaljenje neodgovornost i neznanje vlade Albina Kurtija u upravljanju Kosovom, a njene štetne politke mogu imati veoma opasne posljedice, uključujući i izolaciju Kosova od međunarodne zajednice.

"Što se tiče ekonomske i energetske krize, uvjeren sam da ova vlada neće učiniti ništa korisno. Za žaljenje je njihova neodgovornost i neznanje u upravljanju državom. U međuvremenu, Kurtijeva vlada nije pravilno upravljala procesom dijaloga, praveći grešku za greškom, što je kulminiralo narušavanjem odnosa sa našim američkim saveznicima, koji su bili uz nas u svim fazama našeg puta ka slobodi, oslobodilačkom ratu i izgradnji države", naveo je Haradinaj na Facebooku.

Prema njegovim riječima, odstupiti od savjeta i zahtjeva SAD, upravo u završnoj fazi kada se očekivalo zaključivanje pravno obavezujućeg sporazuma Kosova i Srbije o međusobnom priznanju, jeste strašna greška.

"Ove štetne politike mogu da imaju veoma opasne posljedice po zemlju, sve do izolacije međunarodne zajednice. Premijer treba što pre da odustane od  tvrdoglavosti, a ne da daje priliku Srbiji da stvara destabilizujuću situaciju na Kosovu i u regionu", naveo je Haradinaj koji je razgovarao sa građanima u Vučitrnu.

Kako je naveo, pred građanima Vučitrna je izrazio zabrinutost činjenicom da se situacija na Kosovu pogoršala.

Izvor: Kosovo Online