Tražila bih garancije...

Razmotrila bih ponudu da budem poslanik, ali bih istovremeno tražila i garancije od Albina Kurtija, izjavila je srpska političarka Rada Trajković, prenosi Indeksonlajn.

Trajković navodi da bi "kao neko ko je učestvovao na posljednjim izborima na Kosovu, razmotrila ovu ponudu".

"Ali, ja bih to prihvatila samo ako gospodin Kurti garantuje i poštuje u potpunosti i bezrezervno ustavna prava naše zajednice“, rekla je Trajković, predsjednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova.

Ona kaže da su "očuvanje multietničkog Kosova i zaštita Briselskog sporazuma veći i važniji ciljevi od svakoga pojedinačno".

"Bila sam izložena napadima srpskog režima (koji je u to vrijeme uključivao i gospodina Vučića) kada sam 2000. godine ušla u Privremeni administrativni savjet Unmika kao predstavnik Srba, tako da već znam kako je to lično žrtvovati za stabilnost i ravnopravnost Kosova“, kaže Trajković.

Srpska lista na prošlim izborima izašla je sa 20 kandidata od kojih neki mogu da zamjene poslanike koji su juče podneli ostavke, prenosi Indeksonlajn.

“Ukoliko ne prihvate funkciju poslanika Skupštine Kosova, ovo mjesto se nudi kandidatima sa liste drugih političkih subjekata koji su imali najveći broj glasova i koji su se izjasnili da zastupaju interese srpske zajednice”, kaže Elbert Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Indeksonline.net