Predsjednik PDK

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi izjavio je nakon sastanka sa premijerom Albinom Kurtijem "da Kurti ne zna kojim putem ide povodom nedavnih dešavanja na sjeveru Kosova", prenosi Periskopi.

"Danas, izlazeći sa ovog sastanka, nisam baš siguran da premijer i Vlada znaju na koji način idu da sačuvaju integritet Kosova", rekao je Krasniqi.

Krasniqi je rekao da će Vlada imati podršku Demokratske partije Kosova za vršenje suvereniteta u četiri sjeverne opštine.

"Izneo sam stav PDK da su Kosovu u ovom trenutku potrebne odgovorne akcije koje čuvaju državljanstvo i suverenitet u svakom centimetru Kosova. Vlada mora da preduzme odgovarajuće akcije i za to će imati podršku PDK. Za akcije koje čuvaju sve rezultate i uspjehe postignute u svim godinama posle nezavisnosti i koje su rezultirale integracijom Srba u sve institucije. Ne mogu sa sigurnošću da kažem šta Vlada danas treba da uradi da dođe do normalnosti. Danas imamo novu situaciju koja se mogla izbeći, nezrelost i nedostatak koordinacije sa saveznicima doneli su zamah koji se mogao izbeći", rekao je Krasniqi.

On je dodao da su opširno razgovarali ne samo o ovoj situaciji, već i o procesu dijaloga, francusko-njemačkom prijedlogu. Rekao sam, dodaje on, da umjesto da nastavimo da se fokusiramo na sveobuhvatan konačni sporazum, danas se bavimo sporadičnim i tehničkim pitanjima.

"To su bili neki od razloga koji su me naterali da se juče obratim premijeru. Kao što sam danas rekao, odlazim sa ovog sastanka ne baš siguran da premijer i Vlada znaju na kojim su putem krenuli", rekao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo online/Reporteri