Pobjedićemo Srbiju

Ministar kulture, omladine i sporta Hajrulla Çeku izjavio je da su najnovija dešavanja na sjeveru Kosova scenario koji je direktno orkestrirao Beograd sa ciljem da stvori nemire i destabilizuje bezbjednosnu situaciju na Kosovu, dodajući da je uvjeren da je spremnost kosovskih institucija na najboljem mogućem nivou, prenosi Dukagjini.

Çeku je napomenuo da je juče održana sjednica vlade na kojoj se razgovaralo o trenutnoj situaciji.

„Na sjednici je ocjenjena opšta situacija i usaglasili smo se šta treba da preduzmemo da ne bi došlo do eskalacije situacije. Srbija preko Srpske liste pokušava da stvori novu realnost. Ali ono na šta svi zajedno moramo da se obavežemo je da ponovo potvrdimo da je državnost Kosova neosporna i nepovratna i da damo sve od sebe da se prema građanima Kosova, uključujući i Srbe na Kosovu, odnosimo na najbolji mogući način, da nastavimo da pružamo usluge građanima Kosova na cijeloj teritoriji, uključujući i sjever, i da pazimo da se scenariji Srbije ne ostvare na Kosovu“, dodao je on.

Po njemu, situacija na sjeveru nije ništa novo.

"To je nastavak destruktivne politike Srbije u odnosu na Kosovo, ali kao i ranije, i ovoga puta, a i ubuduće pobjedićemo Srbiju", naveo je Çeku.

Izvor: Kosovo Online/Dukagjini