Napeta situacija

Srpska lista odlučila je danas da napusti institucije Kosova. Ova odluka je doneta nakon sastanka održanog u subotu u podne u Zvečanu.

Do objavljivanja ove vijesti od strane šefa Srpske liste Gorana Rakiča, a nakon akcije srpskih pripadnika Policije Kosova skidanjem uniformi, isti stacionirani u policijskoj stanici u Zvečanu, rekli su da se njihov rad u aktuelna smena se nastavlja, saopštava Klan Kosova, prenosi Gazeta Online Reporteri.net.

Isti su rekli da ni od koga nisu primili zahtjev za skidanje uniforme. Međutim, oni su potvrdili da su srpski pripadnici Policije Kosova na terenu jer se trude da ne borave na javnim mjestima, nakon današnje situacije.

Istovremeno, ni poslanici Srpske liste, uprkos današnjim upozorenjima da će podneti ostavke na bilo koju visoku funkciju, to još nisu učinili.

Ovu vijest je potvrdio Ilir Kërçeli, šef kabineta predsjednika skupštine Glauka Konjufce.

"Ne još. Osim javne izjave”, rekao je Kërçeli za Klan Kosova.

Podsećamo, šef Srpske liste Goran Rakič rekao je da ove odluke o smeni i suspenziji institucija ostaju na snazi dok "Priština ne počne da poštuje međunarodno javno pravo i sporazume dogovorene u Briselu".