Razočaranje?

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Artan Abrashi izjavio je da bi međunarodni predstavnici trebalo da budu budu veoma zahvalni što je Vlada Kosova odlučila da pojača sankcije prema onima koji ne promjene srpske registarske oznake na RKS tablice, prenosi Koha.

On smatra da međunarodni predstavnici, koji su tražili do vlade da odluku o preregistraciji odloži za još deset mjeseci, ne treba da budu razočarani, već zahvalni. Abrashi je nazvao apsurdnim taj zahtjev međunarodnih predstavnika.

"Imamo zahtjev, insistiranje međunarodnog faktora, EU, Amerike, da se rok odlaže u kontinuitetu. Mi smo, da ne bismo stvarali povoljan položaj za Srbiju, i ovo prihvatili. I koliko ja poznajem Samoopredjeljenje i upravu Samoopredjeljenja, međunarodni predstavnici bi trebalo da budu veoma zahvalni na ovom ustupku. Da, mislim da je dobra ideja napraviti ovaj koktel prijem za ovaj posao. Pustili smo zahtjeve za koje, ruku na srce, mislim da nisu dobri za Kosovo. Nisu racionalni", rekao je Abrashi na KTV.

Abrashi je okrivio bivšu vlast za korišćenje fusnote za predstavljanje Kosova na regionalnim skupovima, koja je korišćena i u slučaju sporazuma potpisanih u četvrtak u Berlinskom procesu.

On je rekao da Pokret Samoopredjeljenje na vlasti "mora da odluči da li želi da zadrži određene pozicije sa konkretnim posledicama u životima građana, ili da sačeka pogodniji trenutak da ispravi greške svojih prethodnika”.

Konstantnim ustupcima, smatra Abrashi, Kosovo je narušilo i sopstvenu poziciju.

Izvor: Koha ditore/Kosovoonline