Policija Kosova, u skladu sa novom odlukom Vlade Kosova i važećim zakonima, danas počinje da izriče opomene svim vlasnicima vozila sa nelegalnim registarskim tablicama, uz zahtjev da se obrate u bilo koji od centara za registraciju vozila kako bi ista registrovali na RKS, oglasio se ministar unutrašnjih poslova, Xhelal Sveçla

Sveçla je podijelio objavu na Facebooku, svega par minuta nakon ponoći, odnosno početka primjene prve faze nove odluke vlade o preregistraciji.

Još jednom je pozvao sve građane koji posjeduju vozila sa tablicama „PR”, “KM”, “PZ”, “GL”, “UR”, “PE”, “DA” i “ĐA, da ih preregistruju i tako, kako je naveo, "uspješno završe ovaj proces koji direktno doprinosi javnoj bezbjednosti, bezbjednosti saobraćaja i vraćanju zakonitosti“.

"Ohrabrujem građane da ne ostanu taoci političkih interesa i kriminalnih grupa, već da iskoriste sve pogodnosti i registruju svoja vozila u svim Registracionim centrima, bez obzira na prebivalište i mjesto stanovanja“, poručio je ministar.

Tvrdi i da je Vlada Kosova posvećena obezbjeđivanju sigurnosti na cijelom Kosovu, za sve građane bez izuzetaka.

Sveçla je ujedno objavio fotografiju opomene, tj. kako u dokumentu stoji "ukora", koji će se izricati osobama koje još uvijek nisu preregistrovale svoja vozila.