Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Hradinaj rekao je da odluka o registraskim tablicama koju je donela Vlada Kosova nije usaglašena sa međunarodnim saveznicima, i pozvao premijera Albina Kurtija da razmisili o savjetima prijateljskih zemalja i preispita svoju odluku.

Haradinaj je u objavi na Facebooku naveo da bi odluka vlade mogla da ima posljedice po Kosovo.

"Neprihvatljivo je kada od najmoćnijih svjetskih demokratija tražimo da nam pomognu da stavimo tačku na vjekovne sporove sa Srbijom, a baš kada su oni na vrhuncu angažovanja, naš premijer djeluje samostalno bez koordinacije sa strateškim partnerima. Ne možete tražiti pomoć od prijateljskih zemalja i ignorisati njihove savjete, tim više kada su vas one ne samo uzele pod zaštitu, već je zahvaljujući njihovoj posvećenosti, Kosovo danas slobodno i nezavisno. Ovo je takođe suprotno albanskoj tradiciji", naglasio je Haradinaj.

Haradinaj smatra da Kurti mora pažljivo da analizira svoje korake i u ovoj, kako je kazao, vitalnoj fazi za Kosovo mora da bude u potpunom skladu sa Amerikom i EU.

"Zato ga molim da preispita odluku o registarskim tablicama. Želim da vjerujem da izraženo razočaranje naših partnera ovom odlukom premijera, neće imati posljedice po odlične odnose koje Kosovo ima sa njima", naveo je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online