Funkcioner PDK

Funkcioner Demokratske partije Kosova Betim Gjoshi izjavio je da je na čelu Kosova nezreli premijer Albin Kurti, koji je interese Kosova, usljed globalnih sukoba, sveo na pitanje registarskih tablica.

"Već nekoliko mjeseci Albin Kurti, više nego sa Srbijom i Vučićem, ratuje sa međunarodnim prijateljima a posebno sa Amerikancima. On i njegovi direktni podređeni nisu pokazali političku zrelost u suočavanju sa zahtjevima kosovskih prijatelja i saveznika", ocjenio je Gjoshi na Facebooku.

Dodao je da takav način vođenja politike udaljava Kosovo od saradnje sa saveznicima, s kojima se mudri političari nikada u prošlosti nisu sukobljavali, a posebno ne javno, kao što to čini Kurti.

"Dakle, premijer Kurti niti sprovodi odluku Vlade, niti održava odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama", dodao je Gjoshi.

Istakao je da je Kurti napraio od Kosova komediju, kako na unutrašnjem planu, tako i na spoljnom u odnosu na saveznike.

"I 21. novembar 2022. i 21. april 2023. doći će brzo i bićemo u istoj situaciji. Bili smo u ovoj situaciji krajem jula i upozorili smo da će se Kurti tako ponašati krajem septembra i oktobra. To se dešava kada državu vodi nezreli premijer koji je interese Kosova, u ovo vreme velikih globalnih sukoba, sveo na registarske tablice", zaključio je Gjoshi.

Izvor: Kosovo Online