Zahtjev

Povodom isteka roka za preregistraciju vozila na RKS tablice, ambasadori Kvinte sastali su se sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem neposredno pred početak sjednice Vlade Kosova zahtjevajući produžetak roka za 10 mjeseci, prenosi Reporteri.

Kurti mora da odgovori na ovaj zahtjev najkasnije do ponedjeljka.

Mediji na Kosovu su objavili fotografije na kojima se vidi pratnja američkog i njemačkog ambasadora, koji su stigli u zgradu Vlade prije skoro sat vremena. Sastanku su prisustvovali i drugi ambasadori zemalja Kvinte.

Sastanak je završen prije par minuta ali još uvijek nema nikakvih informacija za medije.

Na izlasku iz izvršne zgrade viđen je i šef KIA Petrit Ajeti, ali nema informacija sa kim se sreo.

Rok za preregistraciju vozila na RKS tablice sa KM tablica ističe 31. oktobra, a prema podacima Policije Kosova do sada je svega 20 vozila preregistrovano od ukupno 9.000 koliko se procjenjuje da ih ima.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je juče da će, ukoliko Vlada Kosova, KBS ili bilo ko drugi krene da oduzima imovinu Srba, Srbi pružiti miran, demokratski otpor naroda.

On je nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da taj otpor, između ostalog, predviđa blokade prilaza od sjevera Kosova ka centru i jugu.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri